Shaping

The Future

PILLARS OF

CREATION

INNOVATIVE

CONSTRUCTION

η εταιρεία

Η πορεία μας ξεκινά το 1925 με τον ιδρυτή μας Ιωάννη Γ. Φραγκοπαναγιώτη και το τότε μικρό εργαστήριο χάλυβα να εξελίσσεται σε μια από τις πιο αξιόπιστες Ελληνικές εταιρείες στον τομέα των κατασκευών χάλυβα αλλά και του εμπορίου προϊόντων χάλυβα. Τα Ροΐτικα, ένα προάστιο της πόλης των Πατρών, ήταν το σημείο εκκίνησής μας ενώ το 1982 μετακομίσαμε στη Βιομηχανική περιοχή της πόλης μας. Το 1998 η μετονομασία μας σε Ν. Φραγκοπαναγιώτης Α.Ε. ήταν σαφές σημάδι της προόδου μας και τελικά το 2014 γεννήθηκε η σημερινή VATHRON ως εταιρεία διαχείρισης κατασκευών με κύριο στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο εξωτερικό. Η συνολική έκταση των οικοπέδων της εταιρείας μας ξεπερνά τα 27.000 m2, με τα 11.000 m2 να αποτελούν τους ζωτικούς χώρους και τα γραφεία μας. Απασχολούμε 62 άτομα (35 τεχνικούς, 8 διοικητικούς και 9 εκπαιδευόμενους) καθώς και μόνιμους εξωτερικούς συνεργάτες στον τομέα του σχεδιασμού. Είμαστε πιστοποιημένοι από διεθνώς αναγνωρισμένους τρίτους φορείς αξιολόγησης για την ποιότητα των προϊόντων μας αλλά και για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, ενώ πληρούμε όλες τις προδιαγραφές που αφορούν το περιβάλλον και την ασφάλεια. Είμαστε αφοσιωμένοι και ικανοί στο να ικανοποιούμε όλες τις απαιτήσεις των πελατών μας.

σε τι διαφέρουμε:
απροβλημάτιστη κατασκευή

Ειδικευμένη
ομάδα

Οι διαδικασίες σχεδιασμού, προμήθειας, κατασκευής και εγκατάστασης εκτελούνται για κάθε έργο που αναλαμβάνουμε από ομάδες μηχανικών της εταιρείας με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση και εκτέλεση τέτοιων έργων.

Συμμόρφωση
με τα χρονοδιαγράμματα

Η παράμετρος του χρόνου είναι μια βασική μεταβλητή στην οποία έχουμε επενδύσει ένα τεράστιο ποσό προγραμματισμού και μελέτης για να μπορούμε να διατηρούμε τα προσυμφωνηθέντα, με εξαιρετική ακρίβεια προς όφελος του πελάτη και του κόστους.

Ανθρώπινος
παράγοντας

Η σημασία της επαφής με καθέναν από τους πελάτες μας ξεχωριστά και η επικοινωνία μαζί τους υποστηρίζει μια αρχή λειτουργίας της εταιρείας μας και αφορά την ανθρωποκεντρική λογική σε κάθε έργο ξεχωριστά. Οι κανόνες της διεθνούς αγοράς δεν μας επιτρέπουν να αψηφούμε καμία λεπτομέρεια, είτε μεγάλη είτε μικρή. Και για εμάς, η σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε μαζί σας είναι η πιο σημαντική παράμετρος.

Προσαρμοσμένες
λύσεις

Η προσέγγισή μας στην διαχείριση κατασκευαστικών προκλήσεων, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα του έργου που αναλαμβάνουμε, μας επιτρέπει να βελτιστοποιούμε το χρόνο και το κόστος στο σχεδιασμό διαφόρων μελετών προκειμένου να δώσουμε σχήμα και σταθερότητα σε μοναδικά έργα. Η πλήρης επίβλεψη αυτών των όρων ξεκινά με το σχεδιασμό και συνοδεύει την πρόοδο του έργου μέχρι και την παράδοσή του.

Κόστος
κατασκευής

Η 95χρονη εμπειρία μας στις πιο περίπλοκες κατασκευές με βάση το χάλυβα μας επιτρέπει να προτείνουμε οικονομικά αποδοτικές λύσεις τόσο από την άποψη της παραγωγής όσο και από την κατασκευή χωρίς συμβιβασμούς στα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας.

πιστοποιημένη αριστεία:
διεθνή πρότυπα

Η εκβιομηχάνιση του κάθε έργου κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων του, παρακολουθούνται στενά από τα καθιερωμένα συστήματα ποιότητας:

ELOT EN
ISO 9001:2015

Πιστοποιητικό συμμόρφωσης συστήματος διαχείρισης ποιότητας

[ download pdf ]

EN 1090-1:2009
+A1:2011

Πιστοποιητικό συμμόρφωσης συστήματος ελέγχου παραγωγής στο εργοστάσιο

[ download pdf ]

ISO 14001:2015

Πιστοποιητικό συμμόρφωσης συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης

[ download pdf ]

ISO 45001:2018

Πιστοποιητικό συμμόρφωσης συστήματος διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στην εργασία

[ download pdf ]

EN ISO 3834-2:2005

Πιστοποιητικό συμμόρφωσης συστήματος ποιότητας στις συγκολλήσεις

[ download pdf ]

τομείς &
έργα

Βιομηχανικά κτίρια

Η ανάπτυξη αυτού του είδους κατασκευών που φιλοξενεί τη καθημερινότητά μας και τις διαδικασίες εργασίας έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αξιολόγηση του έργου μας και ένα σημαντικό ποσό της επένδυσής μας.

Πολυώροφα κτίρια

Η εποχή της κυριαρχίας του χάλυβα στον τομέα των πολυώροφων κτιρίων είναι γεγονός και εμείς αναδεικνύουμε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η τεχνογνωσία μας στον τομέα αυτό.

Ενέργεια

Με τους νέους κανονισμούς Near-Zero-Energy Building (NZEB) να αποτελεί σημαντική απαίτηση σε όλο τον κόσμο από το 2020, αυξάνουμε τα στάνταρ μας ακόμη περισσότερο για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υποδομή

Ο κλάδος των υποδομών καινοτομεί συνεχώς από τεχνολογική άποψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές οι τεχνολογίες είναι νέα υλικά. Σε άλλες περιπτώσεις είναι καινοτομίες που βασίζονται στη διαδικασία και στην τεχνική. Στην περίπτωσή μας είναι και τα δύο και συνεχίζουμε να τα εξελίσσουμε.

Επενδύσεις κτιρίων

Με στόχο την αναβάθμιση των κτιρίων τόσο ενεργειακά όσο και αισθητικά η εταιρεία μας επενδύει μεγάλο αριθμό πόρων και αναλαμβάνει το «facade engineering».

εντός & εκτός συνόρων

Αναλαμβάνουμε έργα σε όλο το κόσμο παρέχοντας το σχεδιασμό, τη προμήθεια και την ανέγερση σύνθετων χαλύβδινων κατασκευών όπως γέφυρες, στάδια, θέατρα καθώς και αρχιτεκτονικά πολύπλοκα κτίρια και κατασκευές για τις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Λόγω της πολυπλοκότητας και της φύσης της εργασίας μας, δίνουμε έμφαση στην υψηλή εκπαίδευση, εξειδίκευση και ασφάλεια του προσωπικού μας.

μελέτες έργων

Κτιριακό συγκρότημα Δημαρχείου Κορυδαλλού

Κτιριακό συγκρότημα Δημαρχείου Κορυδαλλού

 • Έκταση: 4.350 τ.μ.
 • Βάρος: 295 τόνοι
 • Κατηγορία: 3
 • Πελάτης: Patides SA
 • Διάρκεια: 2009 -2010
 • Περιγραφή: Κατασκευή και ανέγερση νέου δημαρχείου, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής γέφυρας 2 επιπέδων που συνδέει κτίρια a + b
Cosmote Tv Studios

Cosmote Tv Studios

 • Έκταση: 4.000 τ.μ.
 • Βάρος: 480 τόνοι
 • Κατηγορία: Φάκελλος
 • Πελάτης: Dimand SA
 • Διάρκεια: 12/2017 - 03/2019
 • Περιγραφή: Κατασκευή και ανέγερση δαπέδου mez zanine. Κατασκευή και ανέγερση εξωτερικών θόλων αρχιτεκτονικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης.
Radisson Beach Resort

Radisson Beach Resort

 • Έκταση: 21.000 τ.μ.
 • Βάρος: 2.575 τόνοι
 • Κατηγορία: Πολυώροφα κτίρια / Ξενοδοχεία
 • Πελάτης: Quality Group
 • Διάρκεια: 12/2018 - 06/2020
 • Περιγραφή: Κατασκευή και ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος αποτελούμενο από 6 ανεξάρτητα κτίρια: κύρια (11 επίπεδα), bangalows (1 & 2), σπα, παραθαλάσσιους ξενώνες και συνεδριακό κέντρο.
Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

 • Έκταση: 8.000 τ.μ.
 • Βάρος: 475 τόνοι
 • Κατηγορία: 3
 • Πελάτης: J&P avax
 • Διάρκεια: 06/2004 - 11/2005
 • Περιγραφή: Μεταλλική κατασκευή για το έργο που περιλαμβάνει: τον θόλο εισόδου, την οροφή, τις εσωτερικές γέφυρες, τη χαλύβδινη κατασκευή για το φάκελο και την εμβληματική σφαίρα.

συνεργασίες

Σε συνεργασία από το 2014 έχοντας παραδώσει τις δεξαμενές για το έργο Hassi R Mel Energy στην Αλγερία και αρκετές χαλύβδινες κατασκευές για εργοστάσιο αλουμινίου της Ελλάδας στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Σε συνεργασία από το 2018 έχοντας παραδώσει το ξενοδοχείο Radisson στη Λάρνακα.

Σε συνεργασία από το 2004 έχοντας παραδώσει περισσότερα από 15 έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Εργοστάσιο Παπαστράτου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, τα σούπερ μάρκετ Lidl, το Auteco κ.λπ.

Συνεργαζόμαστε από το 2012 και παρέχουμε πάνω από 3000 τόνους κατασκευών χάλυβα σύμφωνα με τις παγκόσμιες ποιοτικές προδιαγραφές.

τελευταία νέα

 1. Παράδοση νέου καταστήματος LIDL στην Πειραιώς για την AVAX

  Η εταιρεία μας ολοκλήρωσε επιτυχώς την κατασκευή μεταλλικής στέγης για το νέο κατάστημα LIDL στην Αθήνα. Η στέγη αποτελείται από έντεκα(11) δικτυώματα και έχει συνολικό βάρος 90tn.

 2. Ξεκίνησεη ανέγερση στο Dream Tower


  Σε συνεργασία με την Κ/Ξ Chapo – Hourie η εταιρεία μας έχει ξεκινήσει την ανέγερση του έργου DREAM TOWER στην Λεμεσό. Το έργο έχει συνολικό βάρος 3.500tn, 16.500τμ επιφάνεια συμμείκτων πλακών και συνολικό ύψος 126m.

 3. Ολοκλήρωση μεταλλικών κατασκευών στο έργο Radisson Resort στη Λάρνακα

  Σε συνεργασία με την PSARAS Constructions η εταιρεία μας ολοκλήρωσηε την παράδοση των μεταλλικών κατασκευών του έργου Radisson Resort στη Λάρνακα. Το έργο έχει συνολικό βάρος 2.600tn, 22.500τμ επιφάνεια συμμείκτων πλακών και συνολικό ύψος του κεντρικού κτιρίου 44m.

download company profile

φόρμα επικοινωνίας